Om bloggen

G j e n b r u k. Ordet med mange assosiasjoner. For noen vil det fremkalle bilder på netthinna om gjenbruksbutikker med alt mellom hummer og kanari. Andre vil kanskje se for seg Fretex og UFF-kontainere (Huff for et navn på et positivt bidrag). En god del vil nok tenke miljø og økonomi. Og de som tråler markedet for vintage-skatter og sy-om-prosjekter tenker retro, Finn, Tise og Jenny Skavlan. For meg har gjenbruk blitt en oppdagelsesreise. Etterhvert ble det også en bevisstgjøring – en holdningsendring. Ikke bare av hensyn til planeten og lommeboka, men et ønske om å være mer bevisst på hva man kjøper og hva man faktisk trenger. Kan det fikses? Må det kjøpes? Kan jeg lage det selv? Da jeg begynte å kjøpe klær på Finn og Tise var det som å åpne ei skattekiste. Gjenbruk er spennende!

Gjenbruk har også andre dimensjoner. Det er langt fra et 2020-fenomen. Før i tiden var ikke plastposer fra dagligvaren et tema, man brukte enten et handlenett eller kurv. Man kjøpte ikke nye klær fordi de fikk et hull eller en liten rift i seg – man fikset, lappet og stoppet. Denne tankegangen ønsker jeg å gjeninnføre i vår verden og tidsepoke. Vi har faktisk en del nyttig og smart å gjenbruke tidligere generasjoner.

Mitt ønske med denne nyoppretta bloggen er derfor å vise hvor positivt det er med gjenbruk og hvordan vi kan ta bedre vare på de tingene vi har. Her vil du også finne tips og triks fra svunne tider som er minst like aktuelt i dag – derav Gjenbrukbar hverdag. Psst, og for deg som elsker retro, følg med, for her vil det vanke inspirasjon.

Reuse. Reduce. Redesign.