Nyt naturens goder

Rask dessert i en hektisk hverdag

Er du som meg så liker du kanskje noe søtt etter middagen. Men søtt behøver ikke bety usunt. Har du mye hele bær på frysen og lurer på hva du skal bruke dem til? Med bær, egg og sukker i hus fikser du denne desserten på 1-2-3.

Skogsdessert

Denne oppskriften har jeg hentet fra Høst og Milbergs «Matlære» utgitt i 1978. En bokskatt mamma reddet fra en opprydning på skolebiblioteket, hvis jeg ikke tar helt feil. Ren nostalgi å lese denne. Og den er langt i fra utdatert, her er mange gode tips og oppskrifter!

Trollkrem

Til 4 barn

  • 1 eggehvite
  • 1/2 l rå bær e.l. 4 ss syltetøy
  • 1 dl sukker

Rør hviten, bærene og sukkeret eller hviten og syltetøyet til krem.

Tips: Dersom du bruker frosne bær blir kremen fyldigere. Da må bærene knuses og ikke bare blandes. Jeg bruker en blender/kjøkkenmaskin til dette. Da er trollkremen ferdig på null komma null. 

 

Jeg brukte tyttebær da det er det jeg har vokst opp med som trollkrem, men innser at her trengs en del mer sukker  dersom desserten skal falle like godt i smak hos mann og sønn. Du kan erstatte tyttebær med andre bær, blåbær er kjempegodt! 

Jeg serverer desserten med vaniljesaus til. 

Rask, sunn(ere) og enkel dessert!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *