Sy av gjenbruksstoff

So ro, lillemann…

Ja, resten tar du sikkert på husk. Har du i tillegg småbarn i hus har du sikkert hele Hakkebakkeskogen-repetoaret på lur. Her i huset er i alle fall Klatremus og vennene hans en storfavoritt. Det var derfor til stor glede at jeg fikk overta et fantastisk stoff fra min mor.

 

Tra-la-la-la-laaa…

Dette stoffet hadde hun spart på helt siden jeg selv var ei lita jente. Stoffet var igjen gitt henne fra tanter eller onkler som jobbet på Høie fabrikker og som av og til fikk stoff billig fordi det var noen småfeil med dem. Dette har nå jeg vært så heldig å få overta – et stoff jeg ikke har sett til salgs i nyere tid, sikkert fordi det også er nærmere 30 (?) år gammelt!

Så da måtte det bli noe til min lille pode og «pepperkakeskogen»-entusiast. 

Søte (og nostalgiske) drømmer

Som tittelen indikerte – det ble nytt nostalgisk sengetøy!

Jeg brukte målene 100×140 til dynetrekk og 40 x60 til putevar. (Takk, mamma, for gode tips til sying). Og noen stoffrester ble det til og med, så vi får se hva kreativiten gjør med dette etterhvert.

Jeg måtte spleise noen stoffbiter, så disse lot jeg være baksiden av dynetrekket, mens det beste bildet ble fremsiden. Jeg brukte falsk overlock-søm for å unngå at stoffet skulle rakne. Men i åpningen på sidene av henholdsvis dynetrekk og putevar sikksakket jeg og brettet inn en liten oppleggskant for å gjøre det penere. 

Perfekt for en liten pode.
Nostalgi og barndomsminner.
…sov min vesle pode…

Å sy dynetrekk er enkelt og veldig koselig å overraske de små med. Dette var i alle fall stas for poden her i heimen som i kveld kunne sovne med alle Dyrene i Hakkebakkeskogen omkring seg.

So ro lille mann,
Nå er dagen over
Alle mus i alle land
Ligger nå og sover
So og ro og tipp og tå,
Sov min vesle pote
Reven sover også nå med halen under hodet

(So, ro, lillemann, Torbjørn Egner)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *